Portugali ja Espanja tasapeliin – Ronaldoa ei pidetä syyttä yhtenä maailman parhaista pelaajista

MM-kisat lähtivät kunnolla käyntiin perjantaina ja päivä huipentui todelliseen jännitysnäytelmään Iberian derbyssä, jossa kohtasivat ikuiset kiistakumppanit Portugali ja Espanja. Ottelu oli juuri niin hyvä kuin ennakkoon sopi toivoa ja odottaa. Ottelu oli vauhdikas ja lopulta ottelun hahmoksi nousi Portugalin Cristiano Ronaldo kolmella maalillaan. Maaleista yksi syntyi vapaapotkusta, toinen pelitilanteesta ja kolmas vapaa-potkusta.

Ottelu lähti käyntiin erittäin vauhdikkaasti. Espanjan puolustaja Nacho joutui rikkomaan Ronaldoa rangaistusalueella vajaan kolmen minuutin kohdalla. Ronaldo laittoi pallon tyylikkäästi maaliin rikettä seuranneesta rangaistuspotkusta.

Espanja tasoitti loistavalla tavalla. Pallo pelattiin Espanjan kenttäpäädystä maan tavoille epätavanomaisesti pitkällä pallolla Diego Costalle. Costa puolestaan vei kolme Portugalin puolustajaa kahville ohittaen lopulta tarkalla laukauksellaan Rui Patricion Portugalin maalilla. Juuri ennen taukovihellystä Ronaldoa iski vielä toistamiseen. Ronaldon toisessa maalissa David De Gea hörppäsi pallon ikävällä tavalla maaliin. Tauolle mentiin Portugalin 2-1 johdossa.

Toisella puoliajalla Costa osui toistamiseen 55. minuutin kohdalta. Maali syntyi tällä kertaa aivan maaliviivalta, jossa Costa oli juuri oikeaan aikaan. Kolme minuuttia myöhemmin nähtiin ehkä yksi kisojen toistaiseksi kaunein maali, kun Nacho vei Espanjan ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Nachon komea pommi rangaistusalueen ulkopuolelta meni sisään tolpan kautta.

Portugali ei kuitenkaan tilanteesta lannistunut ja Ronaldo pääsi tasoittamaan loppunumerot 3-3 vapaa-potkusta 88. minuutin kohdalla. Tilannetta edelsi Gerard Piguen turha rike lähellä omaa rangaistusaluetta.

Costa oli ehdottomasti Espanjan hahmo, mutta ottelun shown varasti Ronaldo. Pelaajan vaarallisuus on tiedossa, mutta silti hän tuntuu tällä hetkellä olevan täysin pitelemätön.

Portugali kohtaa seuraavassa ottelussaan Marokon ensi keskiviikkona. Espanja kohtaa samana päivänä puolestaan Iranin.