Portugali ja Iran tasapeliin kuumassa ottelussa – Iranin kisat päättyivät

Portugalin ja Iranin välisessä ottelussa oli vielä runsaasti panosta. Ottelun voittaja etenisi varmuudella neljännesvälieriin. Ennen viimeistä kierrosta Espanja ja Portugali olivat lohkon kärjessä neljällä pisteellä. Iran oli lohkossa kolmantena pisteen kaksikkoa perässä. Marokolla ei ollut kasassa vielä pistettäkään.

Ottelu lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle. Portugali lähti pitämään palloa, joka ei normaalisti ole tavanomaisin lähestymistapa maan otteluihin. Iran keskittyi puolestaan teräviin vastaiskuihin. Ottelu oli myös hyvin kuumaverinen ja siinä jaettiin kaikkiaan kuusi keltaista korttia. Rikkeitä oli yhteensä 27, joista 16 Iranille ja 11 Portugalille.

Portugali siirtyi ottelussa 0-1 johtoon Ricardo Quaresman maalilla. Pelaajan tavaramerkiksi muodostunut ulkosyrjälaukaus painui vastustamattomasti takayläkulmaan ohi hölmistyneen maalivahdin. Maali syntyi ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla, joten se oli todellinen pukukoppimaali.

Toisella puoliajalla Iran lähti hakemaan tasoitusta, muttei muuttanut pelitapaansa juurikaan. Se puolusti aggressiivisesti ja iski tiukasti vastahyökkäyksin. Portugali sai rangaistuslaukauksen ja sitä astui ampumaan itseoikeutetusti Cristiano Ronaldo. Tällä kertaa portugalilainen ei kuitenkaan onnistunut, vaan laukaus oli melko helppo Alireza Beiranvandin torjua.

Ottelun lisäajalla Iran sai puolestaan rangaistuslaukauksen, jota ampumaan asettui vaihdosta kentälle tullut Karim Ansarifard. Ansarifard ei epäonnistunut, mutta loppunumerot 1-1 tarkoittivat Portugalin jatkamista neljännesvälieriin. Tasapeli ei riittänyt Iranille ja sen ottelut MM-kisoissa päättyivät alkulohkoon.

Iran oli kisoissa kuitenkin positiivinen yllätys viihdyttävällä ja rohkealla pelitavallaan.