Real Madrid kolmanteen perättäiseen Mestarien liigan voittoon

Mestarien liigan voittoa pääsi jälleen juhlimaan Real Madrid. Voitto oli joukkueelle jo kolmas perättäinen ja viiden vuoden sisällä neljäs. Tällä hetkellä vaikuttaa, ettei joukkueelle löydy Euroopasta pysäyttäjää. Itse ottelu oli melko tasainen ja sitä sävyttivät kaksi ikävää loukkaantumista sekä Liverpool-vahti Loris Kariuksen kaksi munausta.

Liverpool aloitti ottelun erittäin terävästi ja oli vaarallinen. Keylor Navas sai hyvin tärkeän torjunnan Trent Alexander-Arnoldin loistavaan laukaukseen. Hieman tämän jälkeen nähtiin Liverpoolin ja Egyptin kannalta painajaismainen tilanne. Sergio Ramos repii Mohamed Salahin maihin ja pitää pelaajan kädestä kiinni vielä kaatuessaan. Tämä aiheuttaa Salahin maahantulon olkapää edellä ja egyptiläisen ottelu loppuu muutamia minuutteja myöhemmin.

Salahin loukkaantumisesta hieman myöhemmin Real Madridin laitapuolustaja Dani Carvalhal kokee kovia ja loukkaa jalkansa. Myös Carvalhalin peli jää valitettavan loukkaantumisen johdosta kesken.

Liverpoolin peli sekosi hieman Salahin loukkaantumisen jälkeen, mutta tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla Liverpool oli pelissä jälleen paremmin mukana. Ottelun ensimmäisen maalin teki kuitenkin Real Madrid. Karius oli saanut pallon itselleen ja heitti sen suoraan Karin Benzeman jalkaan, josta pallo kimposi Liverpoolin maaliin. Loistavasti pelannut Sadio Mane pyrki ottamaan joukkueen harteilleen ja saikin tasoitettua ottelun 1-1 kulmapotkusta neljä minuuttia myöhemmin. Tämän lisäksi Mane laukoi kertaalleen tolppaan.

Gareth Bale vaihdettiin kentällä Iscon tilalle 61. minuutin kohdalla ja kolme minuuttia myöhemmin walesilainen iski ensimmäisen kerran. Maali oli uskomatonta katsottavaa, sillä Bale teki maalinsa näyttävästä saksipotkusta. 83. minuutin kohdalla Bale iski uudestaan. Tässäkin maalissa Kariuksella oli vahvasti sormensa pelissä. Balen laukaus tuli päin Kariusta, mutta saksalainen torjui pallon sormiensa läpi maaliin.

Loppunumerot 3-1 eivät anna täyttä kuvaa ottelun kulusta, sillä Liverpool oli numeroita paremmin ottelussa mukana. Tälläkin kertaa mestaruuspokaali matkasi kuitenkin Madridiin Realin mukana.

”Suuria tunteita. Nostaa kolmannen kerran Mestarien liigan pokaalia tämän suurenmoisen joukkueen kanssa. Emme vielä oikein käsitä sitä, mitä olemme saavuttaneen”, Real Madridin manageri Zinedine Zidane kertoi juhlahumussa.

”Aiomme nauttia tästä hetken. Meillä oli monimutkainen kausi, mutta kauden päätös teki meidät todella iloisiksi.”

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp oli luonnollisesti ottelun jälkeen pettynyt.

”Suunnitelma oli vain pelata voittaaksemme. Ei mitään muuta. Ei ole paljon sanottavaa. Aloitimme hyvin ja pelasimme juuri niin kuin halusimme.”

”Ramosin ja Salahin välinen tilanne näytti todella pahalta ja se vaikutti koko joukkueeseemme. Me menetimme positiivisen vireen ja he pääsivät välittömästi mukaan peliin.”

Kuva: IBL.se

Ramosin teon tahallisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Toisten kommenttien mukaan pelaaja pyrki tahallisesti aiheuttamaan Salahille loukkaantumisen. Toisten mielestä teko oli tahaton. Tilanteessa Salahin käsi jäi Ramosin alle, jonka johdosta Salah tuli olkapää edellä maahan. Salahin MM-kisamatka näyttää tällä hetkellä olevan myös vaakalaudalla ja se olisi miehen lisäksi suuri isku myös koko Egyptin kansalle.