Ruotsi dominoi Meksikoa ja raivasi paikan jatkossa

Ruotsi kohtasi F-lohkon viimeisen kierroksen ottelussa lohkoa johtaneen Meksikon. Ruotsi tarvitsi ottelusta voiton, mikäli se mieli elätellä toiveita jatkopaikan suhteen. Molemmat joukkueet olivat pelanneet alkulohkossa toistaiseksi hyvin, joten se lupasi ennakkoon hyvää ottelun kannalta.

Meksiko otti nopeasti ottelun hallinnan itselleen. Molemmilla joukkueilla oli pari potentiaalista maalintekotilannetta, mutta puoliaika oli tästä huolimatta maaliton. Maalittomuudesta huolimatta puoliaika oli vauhdikas ja viihdyttävä.

Toisella puoliajalla Ruotsi aloitti maalinteon 50. peliminuutin kohdalla. Ludwig Augustinsson vei ruotsalaiset 0-1 johtoon saatuaan pallon hyvin onnekkaasti Viktor Claessonilta tämän epäonnistuttua laukaus yrityksessään.

62. minuutin kohdalla Ruotsi iski toisen maalin rangaistuspotkusta, jota oli asettunut ampumaan kapteeni Andreas Granqvist. Maali oli puolustajan toinen käynnissä olevissa MM-kisoissa.

Ruotsi voitti lopulta ottelun 0-3, kun Edson Alvarez toimitti 74. minuutin kohdalla pallon omaan maaliin.

Ruotsi eteni voitolla jatkopeleihin ja tappiosta huolimatta myös Meksiko pelastui, sillä Saksa kärsi kirvelevän tappion Etelä-Korealle maalein 2-0.