Ruotsi lähellä yllätystä – Saksa ratkaisi vajaamiehisenä viime sekunneilla

Ruotsi ja Saksa kohtasivat lauantain iltaottelussa. Lähtökohdat otteluun olivat erittäin mielenkiintoiset. Saksa oli ensimmäisen ottelun tappion myötä käytännössä pakkovoiton edessä. Ruotsi puolestaan pystyi lähtemään otteluun huomattavasti vapautuneemmin voitettuaan Etelä-Korean ensimmäisessä ottelussaan 1-0.

Saksa lähti otteluun vauhdilla ja otti komennon pian itselleen. Vajaan vartin pelin jälkeen saksalaisilla oli reilusti toistasataa syöttöä, kun ruotsalaisilla oli syöttöjä vasta kuusi. Kaikesta hallinnasta huolimatta ottelun ensimmäisen maalin teki Ruotsi Ola Toivosen toimesta 32. minuutin kohdalla. Toivosen maalilla tauolle mentiin Ruotsin 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla Saksa aloitti jälleen terävästi. Tällä kertaa se oli myös tehokas, kun Marco Reus tasoitti ottelun puoliajan kolmannella minuutilla. Tasapeli ei olisi ollut saksalaisille riittävä tulos, joten he lähtivät hakemaan hanakasti voittoa. He hallitsivat peliä, mutta hyvät maalintekopaikat olivat vähissä. Jerome Boateng otti toisen keltaisen kortin myötä itselleen ulosajon 82. minuutilla ja tämä ei luonnollisesti auttanut Saksan tilannetta.

Saksan tilanne näytti jo epätoivoiselta, mutta sitten kuin salamana kirkkaalta taivaalta he saivat vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta. Pelikello näytti jo vahvasti päälle 94. minuuttia ja lisäaikaa oli annettu kaikkiaan viisi. Pallon taakse asteli Toni Kroos, joka siirsi pallon viereen Reusille. Reus pysäytti pallon ja Kroos laukoi vastustamattomasti ohi loistavasti pelanneet ruotsalaisvahdin Robin Olsenin.

Näin Saksa teki voittomaalin kirjaimellisesti ottelun viimeisillä sekunneilla ja samalla piti jatkohaaveensa elossa.

Betsson tarjoaa pelaajilleen 10 euron riskittömän vedon jalkapallon MM-kisoihin. Kampanjaan pääset osallistumaan tästä.