Ruotsi voittoon rangaistuspotkun kautta – VAR ratkaisevassa roolissa myös tässä ottelussa

Ruotsi käynnisti MM-kisat niukalla 1-o voitolla Etelä-Koreasta. Ilman Zlatan Ibrahimovicia kisoihin lähtenyt Ruotsi hallitsi ottelua ja olisi voinut tehdä maaleja useamminkin. Hyökkäyksestä puuttuu tällä hetkellä kuitenkin maalinteossa onnistuva ykköshyökkääjä. Ola Toivonen sekä Marcus Berg eivät vaikuta tällä hetkellä kovin kliinisiltä viimeistelijöiltä.

Ensimmäinen puoliaika oli täysin Ruotsin hallintaa. Parhaat paikat maalintekoon siunaantuivat Bergille, mutta ruotsalainen ei tällä kertaa paikoistaan onnistunut. Toisaalta Etelä-Korean maalivahti Cho Hyun-woo pelasi erinomaisen ottelun. Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla Ruotsi jatkoi ottelun hallintaa. Etelä-Korea pyrki iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä, muttei saanut mitään vaarallista aikaan. Ruotsi jatkoi maalipaikkojen tuhlailua myös toisella puoliajalla. Helpotusta tuli 65. minuutin kohdalla, kun Ruotsi sai mahdollisuuden rangaistuspotkusta. Laukomaan asettui maajoukkueen kapteeni Andreas Granqvist. Puolustaja ei paikastaan erehtynyt ja toi Ruotsille 1-0 voiton maalillaan.

Rangaistuspotku jäi pelitilanteessa viheltämättä. Tilanne tarkastettiin seuraavalla katkolla, jonka jälkeen tuomari teki oikean ratkaisun ja vei pallon pilkulle. Turnauksessa on nyt annettu useita rangaistuspotkuja VAR:n kautta ja uudistus on toiminut erinomaisesti. Tarkistuksiin ei ole mennyt kovinkaan pitkiä aikoja ja päätökset on saatu tarkistusten jälkeen oikeiksi.

Betsson tarjoaa pelaajilleen 10 euron riskittömän vedon jalkapallon MM-kisoihin. Kampanjaan pääset osallistumaan tästä.