Salahin maali ei auttanut Egyptiä – Saudi-Arabia voittoon viime hetken maalilla

Saudi-Arabian ja Egyptin kohtaamisessa oli kyse vain kunniasta. Kumpikaan joukkue ei taistellut enää jatkopaikasta, sillä molempien kaksi ensimmäistä ottelua olivat päättyneet tappioon. Egypti ei ole vielä koskaan voittanut MM-kisaottelua, joten maa lähti hakemaan Mohamed Salahin johdolla tuota ensimmäistä voittoaan.

Egypti saikin otteluun hyvän alun ja teki 22. minuutin pelin jälkeen ottelun ensimmäisen maalin. Maalintekijän oli juurikin Salah, jolle osuma oli kisojen ensimmäinen. Salahin maali oli kaunista katsottavaa. Hänelle pelattiin pallo tarkasti kaukaa omalta kenttäpuoliskolta. Salah otti pallon hyvin haltuun ja nosti rangaistusalueen ulkopuolelta pallon yli vastaan tulleen maalivahdin. Hetkeä myöhemmin Salah pääsi läpiajoon, mutta tällä kertaa tsippi yli maalivahdin suuntautui ohi maalin.

Sitten alkoi tapahtumaan. 39. minuutin kohdalla Saudi-Arabia sai rangaistuspotkun. Egyptin maalilla torjunut kisojen vanhin pelaaja Essam El Hadary torjui kuitenkin Fahad Al-Mullawadin laukauksen loistavasti. Juuri ennen taukovihellystä Saudi-Arabia sai toisen rangaistuslaukauksen. Tällä kertaa El Hadary joutui antautumaan Salman Al Farajin laukoessa pallon maaliin. Puoliajalle mentiin tasanumeroissa 1-1.

Toisella puoliajalla El Hadary otti muutaman kelpo torjunnan, mutta joutui antautumaan kertaalleen jälleen juuri puoliajan viime hetkillä. Lisäajan viimeisellä minuutilla syntyi Saudi-Arabian 2-1 voittomaali Salem Al Dawsarin toimesta.

Egypti joutuu näin odottamaan ensimmäistä MM-kisavoittoaan vähintään neljä vuotta, mikäli se pääsee mukaan Qatarissa vuonna 2022 järjestettäviin MM-kisoihin.