Serbia niukkaan voittoon Costa Ricasta

Serbia ja Costa Rica olivat sunnuntaina ensimmäiset joukkueet, jotka astelivat MM-viheriölle. Joukkueet avasivat samalla E-lohkon, jossa heidän lisäkseen pelaavat myös Brasilia sekä Sveitsi. Brasilia on ennakkoon lohkossa suursuosikki, mutta kakkospaikasta tullaan käymään erittäin kova taistelu kolmen maan kesken.

Serbia lähti otteluun terävästi, muttei onnistunut konkretisoimaan terävyyttään maalien muodossa vielä ensimmäisellä puoliajalla. Puoliaika oli maaliton, mutta myös Costa Rica pelasi hyvän ensimmäisen puoliajan. Tauolle mentiin tasatilanteessa 0-0.

Toisella puoliajalla ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Serbia onnistui kuitenkin siinä, missä Costa Rica ei. Ottelun 56. minuutilla joukkueen kapteeni Aleksandar Kolarov laittoi uskomattoman vapaapotkun ohi Costa Rican maalia vartioineen Kaylor Navasin (Maali katsottavissa alla). Maali jäi ottelun ainoaksi ja Serbia otti tärkeän voiton tiukasta ottelusta.

Serbian pelit jatkuvat seuraavaksi perjantaina 22. kesäkuuta Sveitsiä vastaan pelattavalla ottelulla. Costa Rica puolestaan kohtaa Brasilian. Costa Rica on todella vaikeassa paikassa, sillä jatkopaikka vaatii voiton yhdestä kisojen suurimmasta ennakkosuosikista.