Advertisement

Swansea-manageri uskoo yhä Sanchesiin

Yksi viime kesän mielenkiintoisimmista ja yllättävimmistä Valioliigaa koskevista pelaajasiirroista oli Bayern Münchenin nuoren Renato Sanchesin lainasiirto Swanseaan. Sanches oli vain vuosi aiemmin voittanut Euroopan mestaruuden Portugalin kanssa ja saanut unelmasiirron yhteen Euroopan suurimmista seuroista.

Bayernissä peliaikaa ei kuitenkaan toivotusti siunaantunut, joten sitä täytyi lähteä hakemaan lainalta. Swansea tuntui ehkä tuossa vaiheessa epätodennäköiseltä valinnalta, mutta joukkueen manageri Paul Clement ehti olla Bayernissa apuvalmentajana myös Sanchesin aikaan, joten tuo yhteys varmasti vaikutti päätökseen.

Sanches ei ole kuitenkaan Swanseassa pystynyt pelaamaan korkeaa profiiliaan vastaavalla tasolla. Hän on ollut usein pitkiäkin aikoja pelin ulkopuolella, eikä ole vaikuttanut lainkaan samalta taiturilta, joka ihastutti otteillaan Ranskan EM-kisoissa. Tehojakaan ei ole syntynyt, mutta Sanches on toisaalta monesti pelannut keskikentän pohjalla.

Alku ei ole siis tosiaankaan ollut sitä, mitä Swanseassa odotettiin. Clement ei kuitenkaan vielä luovu toivosta portugalilaisen suhteen.

”Renatolla on ongelmia itseluottamuksen ja vireen kanssa. Meillä on silti paljon uskoa häneen. Minä tiedän, ja eurooppalainen jalkapallomaailma tietää, että hän on erittäin hyvä talentti”, Clement kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Mutta hän ei ole pelannut lähelläkään potentiaaliaan ja teemme kovasti töitä sen korjaamiseksi.”

”Hän ei pelannut säännöllisesti Bayernissa. Joten hän meni erittäin korkealta EM-kisojen voittamisesta Portugalin kanssa erittäin matalalle. Vaikka se on hankalaa, se on hyvä kokemus hänen uralleen ja tekee hänestä vain vahvemman.”

Sanchesin peluuttaminen huonosta vireestä huolimatta on herättänyt jopa epäilyksiä onko Bayern vaatinut hänen sopimukseensa pykälän jonka mukaan häntä on pakko peluuttaa. Clementin mukaan siitä ei kuitenkaan ole kysymys.

”En ole saanut Bayernilta painetta peluuttaa häntä. Hän on samojen kriteerien alla kuin muutkin pelaajat. He saavat enemmän mahdollisuuksia jos he suorittavat hyvin. Mutta mikään ei sano, että minun täytyy peluuttaa häntä. Kaikki peliaika ansaitaan.”