Advertisement

Tanska ja Australia kohtaavat torstain ensimmäisessä ottelussa

Tanska ja Australia ottavat yhteen torstain ensimmäisessä ottelussa. Ottelu on molemmille maille erittäin tärkeä. Tanskalla on voitolla mahdollisuus varmistaa jatkopaikka lohkostaan, sillä se otti avausottelussa niukan 1-0 voiton Perusta. Australia on puolestaan pakkovoiton edessä hävittyään ensimmäisellä kierroksella Ranskalle niin ikään niukasti 2-1. Tappio tietäisi The Soccerooseille jatkohaaveiden kariutumista.

Tanska pelasi Perua vastaan erinomaisen ottelun ja sai Yussuf Poulsenin maalilla tärkeän voiton avausottelustaan. Pelillisesti Tanska ansaitsi voittonsa vaikka Perullakin oli omat paikkansa ottelussa. Joukkueen kirkkain tähti on Christian Eriksen, jolta nähtiin oivallinen syöttö Poulsenin maaliin. Tanska tarvitsee Eriksenin hyviä oivalluksia myös Australiaa vastaan, jota pidetään ennakkoon lohkon heikoimpana maana.

”Australia jättää kaikki paineet ennakkosuosikille, sillä he pelaavat paremmin ilman paineita. Kun heidän kymmenen pelaajan muuri odottaa puolustuksessa, sitä on hyvin vaikea murtaa”, Tanskan valmentaja Age Hareide kertoi ennen ottelua.

Australia pelasi myös mainion ensimmäisen ottelun, vaikka se joutuikin taipumaan Ranskalle maalein 2-1. Ranskalaiset onnistuivat tekemään avausosumansa rangaistuspotkusta ja sama tilanne oli myös Australialla. Ajoittain The Socceroosit onnistuivat luomaan hyvää painetta kohti Hugo Llorisin vartioiman maalin.

”Meillä on ollut pelisuunnitelma siitä lähtien, kun Bert Van Marwijk otti valmennusvastuun. Se ei tule muuttumaan juurikaan, mutta yritämme tehdä työmme paremmin”, Austaralian keskikenttäpelaaja Aaron Mooy kertoi ottelun alla.

 

MM-Kisojen lohkoennakon löydät tästä

MM-Kisojen alkulohkojen otteluohjelman löydä tästä

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom