Tanska voittoon Perusta – VAR käytössä jälleen

Tanska ja Peru olivat ennakkoon joukkueet, jotka taistelevat kiivaimmin toisesta jatkopaikasta C-lohkossa. Ranskaa pidetään lohkon suursuosikkina ja he olivatkin aiemmin päivällä ottaneet 2-1 voiton Australiasta. Tanskan ja Perun ottelu lähti liikkeelle hyvin varovaisesti. Tanskalaisilla meni peräti 27 minuuttia, ennen kuin he saivat ensimmäisen laukauksen aikaan.

Myös Tanskan ja Perun välisessä ottelussa nähtiin tilanne, jossa rangaistuspotku jäi ottelun tiimellyksessä viheltämättä. Tilanne tarkastettiin videolta seuraavalla pelikatkolla ja pallo vietiin pilkulle tarkastuksen seurauksena. Tanskan Yussuf Poulsen liukui 44. minuutilla Christian Cuevan tukijalkaan, josta Cueva menetti tasapainonsa. Cueva asettui itse ampumaan rangaistuspotkua, mutta pommitti pallon taivaan tuuliin. Puoliajalla mentiin Tanskan onneksi tasatilanteessa 0-0.

Toisella puoliajalla Tanska alkoi hieman lisätä höyryä ja tämä toikin tulosta. 59. minuutin kohdalla Poulsen pääsi viemään tanskalaiset Christian Eriksenin syötöstä 0-1 johtoon. Peru sai luotua Tanskan maalin jälkeen muutamia hyviä paikkoja, mutta Kasper Schmeichel torjui Tanskan maalilla loistavasti.

Tanska otti näin ollen todella tärkeän voiton perusta numeroin 0-1 pitäen jatkotoiveet korkeina ensimmäisen kierroksen jälkeen.