Uruguay lohkon ykköseksi selvällä voitolla Venäjästä

Uruguay ja Venäjä olivat molemmat varmistaneet jatkopaikan neljännesvälierissä ennen viimeistä ottelukierrosta. Maiden keskinäisessä kamppailussa oli kyse enää siitä, kumpi voittaisi oman lohkonsa ja kumpi tulee lohkon kakkoseksi. Venäjän osalta kisat olivat menneet loistavasti, mutta Uruguayn peli oli ollut kankeaa kahdesta voitosta huolimatta.

Lohkon viimeiseen otteluun Uruguay tuli kuitenkin täysin erilaisella asenteella, kuin kahteen edelliseen. Ensimmäisistä minuuteista lähtien oli selvää, kumpi tulee ottelua hallitsemaan. Ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut odotella pitkään, sillä 10. minuutin kohdalla tähtihyökkääjä Luis Suarez vei Uruguayn johtoon vapaapotkusta tarkalla laukauksella alakulmaan.

Uruguay siirtyi 23. minuutin kohdalla jo 2-o johtoon Denis Cheryshevin valitettavalla omalla maalilla. Venäläisten takaa-ajoa ei helpottanut Igor Smolnikovin 36. minuutin kohdalla saama punainen kortti. Puoliajalle mentiin Uruguayn 2-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Uruguay pystyi ylivoimalla pitämään venäläiset hyvin aisoissa ja 90. minuutin kohdalla Edison Cavani onnistui tekemään kisojen ensimmäisen maalinsa ja Uruguay varmisti lohkon ykköstilan 3-0 voitollaan.