Vantaalla koettiin unohtumaton derby kolmosessa – paikalla 1500 katsojaa

Miesten kolmosdivisioonassa pelattiin eilen suomalaisessa mittakaavassa aivan poikkeuksellinen ottelu. En tiedä, onko vastaavanlaista spektaakkelia nähty koskaan Suomen kolmosdivisioonassa. Ottelussa kohtasivat Vantaan Jalkapalloseura VJS sekä Tikkurilan Palloseura TiPS. Joukkueet kohtasivat toisensa edustustasolla ensimmäistä kertaa 10. vuoteen. Ottelua oli seuraamassa peräti 1500 silmäparia. Eurooppalaisen jalkapallokulttuurin tavoin soihdut lähtivät palamaan juuri ennen avausvihellystä.

Kuva: Pasi Rosti

Ottelussa kohtasivat Kolmosdivarin kakkoslohkon kaksi kärkijoukkuetta. VJS johti lohkoa puhtaalla pelillä kuuden pelatun ottelun jälkeen. TiPS:lla oli rasitteenaan yksi tasapeli, mutta myös he olivat yhä ilman tappioita. Ottelu lähti tasaisissa merkeissä käyntiin. VJS maalitykki Kristian Lehtonen vei kotijoukkueen 17. minuutin kohdalla 1-0 johtoon. Maali oli Lehtosen seitsemännessä ottelussa jo kauden 13. TiPS pääsi kuittaamaan taukonumeroiksi 1-1 kymmenen minuuttia myöhemmin. TiPS:n maalista vastasi Evgeni Tolppa loistavalla kääntövolley-laukauksellaan.

Ottelun puoliajalla molempien seurojen vuonna 2011 syntyneet juniorit pelasivat harjoitusottelun. Näissä VJS oli molemmissa niukasti parempi. Toinen otteluista päättyi 3-2 ja toinen 1-0 kotivoittoihin. Junioreiden otteluita oli selostamassa Tero Karhu, joka toi väliaikashowhun suuren maailman tuntua.

Toinen puoliaika lähti liikkeelle vierailijoiden lievässä hallinnassa. Puoliajan ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin kotijoukkueen VJS:n Vili Lankisen toimesta 81. minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin vierailijat saivat rangaistuspotkun, mutta kotijoukkueen maalivahti Jalmari Karvinen veti pidemmän korren näyttävällä torjunnallaan. Loppunumerot 3-1 viimeisteli kotijoukkueen Matias Pyysalo.

Kuva: Jari Mäensivu

Vaihtopenkki.com haastatteli ottelun jälkeen VJS:n kapteenia Marko Kolsia, joka piti tapahtumaa onnistuneena.

”Huikeat fiilikset. Homma meni juuri niin kuin unelmoitiin. Toki kentällä toivottiin aiempaa ratkaisua, mutta TiPS oli vahva ja haastoi meidät loppuun saakka.”

Kolmoseen erittäin suuri katsojamäärä sekä loistava tunnelma ottelussa eivät jättäneet  pelaajiakaan kylmäksi.

”Hieno yleisömäärä kolmoseen. Kiitos katsojille vielä tunnelmasta ja kannustuksesta. Olihan siinä kiva pelata, kun on sähköä stadionilla. Mielestäni varsin hyvätasoinen kolmosen ottelu. Näkee, että molemmat jengit ovat tehneet hommia myös treenikentällä.”

”Meillä oli otteluun myös saattajat ja pallopojat korkeimpien sarjojen tyyliin. Puoliajan junnujen näytösotteluita saatiin Tero Karhu selostamaan. Uskon, että ihmiset viihtyivät ja kiitos kaikille, jotka osallistuivat tapahtuman järjestelyyn.”

VJS:n visio tulevaisuutta silmällä pitäen on hyvin selvillä ja Kolsin mukaan tavoitteena ovatkin vielä korkeammat sarjat.

”Meillä on tällä hetkellä visio nousta Kakkoseen ja siihen teemme töitä niin urheilullisella kuin taustapuolella. Eilinen derby osoitti, että VJS:ssä ja alueella on paljon potentiaalia. Haluamme olla paikallisen yhteisön lippulaiva, jonka pelejä on kiva tulla katsomaan.”

”Haluamme panostaa seuran junioreille laadukkaan pelaajapolun ja joukkueen rakentamisessa panostetaan vahvasti omiin kasvatteihin.”

Ottelun päätyttyä VJS:n juniorit suorittivat spontaanin pitch invasionin ja kokoontuivat kentälle yhdessä miesten edustusjoukkueen kanssa rinkiin ja huutamaan VJS:ää! Tapahtuma oli hieno osoitus siitä, että Suomessa on paikallisesti mahdollista tehdä laadukkaita ja yleisöä kiinnostavia jalkapallotapahtumia. Alla video ottelun loppuhetkistä, jossa meininki tuo kylmät väreet! (HUOM! Kannattaa muistaa laittaa äänet päälle). Tunnelma oli myös katsomossa aivan loistava läpi ottelun. Aivan mahtava tapahtuma ja toivottavasti vastaavanlaisia saadaan Suomeen lisää. Suomalaiset jalkapallokannattajat ja pelaajat ovat sen ehdottomasti ansainneet.