Advertisement

Voiko huonompaa ajankohtaa valita? – Real Madrid tuhosi Espanjan MM-kisat ennen kuin ne ehti edes alkaa!

Ei olisi ihan heti uskonut, että niinkin suuressa jalkapallomaassa kuin Espanjassa voidaan kusta näin pahasti omiin muroihin kisojen kynnyksellä.

Suurin syypää tähän kaikkeen on Real Madrid, joka hoisi asian erittäin epäammattimaisesti.

Miksi ensi kauden manageri piti julkaista vain muutamaa päivää ennen Espanjan MM-avausta, etenkin kun kyseessä oli maajoukkueen päävalmentaja? Julen Lopeteguin sopimuksen olisi yhtä hyvin voinut julkistaa vasta kisojen jälkeen.

Niin tai näin, tehtyä ei saa tekemättömäksi.

Joka tapauksessa Espanja menetti huippuvalmentajan, jonka päävalmentaja-aikanaan Espanjan maajoukkue ei hävinnyt kertaakaan.

Espanjan maajoukkueessa ollaan tehty edelliset kaksi vuotta työtä Lopeteguin käsikirjan mukaan. Nyt, kun h-hetki oli käsillä, korttitalo hajosi kasaan.

Espanja oli vielä ennen tätä päivää yksi kisojen suurimpia mestarisuosikkeja. Joukkueen pelaaminen on ollut häikäisevää viime vuosina ja pelaajamateriaali on sitä luokkaa, ettei joukkueelta sovi odottaakaan muuta kuin MM-kultaa. Tänään Espanja ei enää mestarisuosikkeihin lukeudu.

Mediatietojen mukaan Espanjan pelaajat tekivät kaikkensa sen eteen, että Lopetegui saisi jatkaa maajoukkueen valmentajana. Se kertoo siitä, kuinka paljon pelaajat arvostivat Lopeteguita.

Lopeteguin yllätyspotkut on valtaisa takaisku joukkueelle. Joukkueen kisaurakka alkaa perjantaina Portugalia vastaan, eikä heillä ole tällä hetkellä päävalmentajaa. Potkut tulivat kaiken lisäksi niin yllättäen, että on vaikea uskoa Espanjalla olevan ns. B-suunnitelmaa asian varalle.

Brasilian MM-kisoissa vuonna 2014 Espanja floppasi täysin ja jäi alkulohkoon. Neljän vuoden takainen skenaario tuskin kuitenkaan toistuu tänä vuonna, sillä Espanjan kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Iran ja Marokko pitäisi hoitua ongelmista huolimatta helposti. Vuoden 2010 maailmanmestaruutta Espanja ei kuitenkaan tule uusimaan.

Betsson tarjoaa pelaajilleen 10 euron riskittömän vedon jalkapallon MM-kisoihin. Kampanjaan pääset osallistumaan tästä.

MM-kisojen lohkoennakon löydät tästä.

MM-kisojen otteluohjelman näet täältä.